Friday, January 20, 2017

20 hari bulan 1, dua ribu tujuh belas

Setiap kali 20hari bulan menjelma ni. mula lah, kisah poket. bila poket da kering, member ajak makan, bila member ajak makan, poket kena keluar, bila poket kena keluar wang mula merosot, kah! kah! kah!

Aduhai, kadang-kadang nk luah kan kata-kata ke member tu xsampai hati, terpikir la macam-macam, dia kata nanti si awak nya ni xsporting lah, xnk bermasyarakat baik duduk hutan lah, takut sangat duit habis lah ..

Si tuan badan ni ikut kan je lah. ikut. ikut. ikut. hah! cukup bulan parah, kontang. kering. Tapi sesungguhnya bantuan yg Esa ada dimana-mana, rezeki ada dimana-mana, hah! hah! hah! Alhamdulillah setakat yang ada ni, xkebulur duk malaysia. *tadah tangan syukur ya Rabb.

bye =)

Tuesday, January 10, 2017

Cara mendaftar/ mendapatkan kebenaran bernikah

10.1.2017

Syukur..Alhamdulillah..setelah sekian lama tak menaip blog..hari ni saya kembali. =)
Harini pegi buat pendaftaran nikah. mula2 pegi ke jais..jabatan agama islam selangor..untuk mendapatkan pengesahan borang 2A. at first, saya ingat untuk dapatkan akuan saksi tu boleh dilakukan di jais..tapi bila dah sampai sana..dia tanya saya..di kawasan awak tinggal xda ppn ke?..ppn = penolong pendaftar nikah...saya pun jawab..ada sebenarnya..cuma saya xda no telefon dia..dan xtau mana dia tinggal..lepaih tu..dia suh naik tingkat 6..untuk amik pengesahan akuan saksi..saya pun pegi la..naik tingkat 6 dan kemudian ambik nombor ..tunggu giliran..then dapat la pengesahan akuan nikah tu..lepas tu dia suh buat satu set salinan dekat (fotostate) dkt blakang kedai buah..saya pun pegi..dan buat..lepa tu pegi ke kounter dkt tempat mula2 saya pegi tadi yg berada di g-floor..untuk dapatkan kebenaran berkahwin..Alhamdulillah sumanya selesai dengan selamat..jadi borang ni akan di serahkan ke sebelah pihak perempuan untuk tindakan selanjutnya.. =)

sekian

Saturday, June 6, 2015

Seronok memakai simcard Tone Excel.. hehe =)


Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Bercakap pasal tone exel ni..saya pun baru join seminggu yang lepas..asal nya sebab saya ada satu simcard yang biasa saja..nk topup pun rasa macam xpakai sangat.. jadinya saya pun cuba la pakai tone exel..

kenapa tone exel?..telco2 lain kan byk..? betul?..sebabnya niat saya untuk bantu kawan saya..saya tahu..dengan kos sara hidup yang semakin meningkat deras zaman ini..memang perlu ada bisnes sendiri..untuk support kerja yang sedia ada ni..walaupun kerja makan gaji..side income tu perlu..

jadinya..niat saya nk bantu kawan saya tu dah tercapai..saya beli la simcard tone exel dari dia ni..so.... alang-alang saya dah membeli ni..saya pun promote lah dekat kawan2 sekalian..kelebihan2 yang ada dekat simcard ni byk..9 contoh kelebihan yang saya boleh bagi ialah :

1. Dpt komisyen setiap kali kita topup..dan mereka2 yang topup dengan menggunakan simcard yg kita jual.. 
2. Dpt extra kredit..iaitu 3%..hingga 7%..
3. Point setiap kali topup..boleh redeem survenior, air asia ticket, handphone dll.
4. Insuran
5. Discount Hotel tune (30%)
6. pakej umrah
7. internet rm2 utk 1 gb
8. pkej umrah
9. boleh kekal kan nombor lama..

Benda baik kita share.. =) 


"Pagi-pagi tadi saya lihat ramai orang berpusu-pusu pergi kerja, ada yang stuck dalam jam. Saya pula, hanya memerhati dari jauh. Itulah kehidupan orang bekerja. Dulu bila pergi kerja penuh kerisauan pasal banyak kerja yang tak siap lagi. Meeting itu dan ini. Risau kena marah dengan boss. Tapi sekarang, semua itu dah tak ada ada lagi. Semenjak saya buat bisnes sampingan dengan handphone ini, saya sudah mempunyai gaji kedua. Bila dah punya pendapatan kedua, rupanya hidup saya lebih gembira dan mempunyai harapan baru. Saya hanya buat secara sampingan sahaja didepan facebook, setiap hari lebih kurang sejam sahaja. Kalau boleh saya paksa rakan2 yang belum buat bisnes ini, mahu rasanya saya paksa, kerana saya ingin rakan2 juga merasakan kegembiraan ini. Tapi saya tak mampu. Cuma saya ingin kata, jika ada rakan2 yang ingin merasakan gaji kedua, PM atau tinggalkan comment di ruangan ini dengan segara, saya akan hubungi anda. " 
Petikan ayat sifu ashraf azmi..

In sya Allah. Jika ada yang berminat..boleh lah contact saya..


Muhammad Rusydi
0129258840
0148020030

Mari lihat video dibawah..untuk memahami lebih lanjut tentang tone exel.




Friday, December 21, 2012

final exam menjelang kembali!~~

Assalamualaikum w.b.t

rakan-rakan dan taulan semua..akhirnya tiba lah masa yang ditunggu-tunggu..itu dia..final exam >.<''' ouh Ouhh ouhhh oUchh!~ hehe..sempena study week ni..balik umah la kejap..kan..boleh la ber rehat menenang kan diri ..hopefully..pasni study boleh semangat tinggi..yeah!! woot woot..alang alang da balik umah ni ..amik restu sikit...salam salam...ubun ubun..tengok sikit..muke mak abah kau orang...haha...

sepanjang semester ni..banyak yang dah berlaku..kenangan pahit...manis..perit jerih nya study ..fuh..memang susah nak diceritakan lah..walau bagai manapun...cerita tetap cerita...mana tahu..kalau kalau boleh jadikan pengajaran kita semua?..kan? eeee cak! eee cak!! kankan?...haha *macam budak tadika* ngong...haha...



bila makin lama tak bukak blog ni..jadi makin sasau..ape pun tak boleh haha..okey nak cerita sikit la..kenangan aku mase kat dalam kelas...untuk satu subjek ni..tak dinafikan semua subjek seronok..tapi yang satu ni..memang kenangan seyh! *bak kata orang johor*...emm..starting die camni..subjek tu name nye effective communication..seronok tu memang tak rase la mase mule2 masuk kelas die...tengok muke lecturer mase tu..perh...macam RimaU!! GRRrrraawwWwWRR~~ garang nye ntah Semacam..name die Elizabeth..haaa nnggkooow!~ *sebutan ala-ala chef wan* haha..name pun da macam ratu england..tapi die india..nampak kontradoks kat situ..haha..tapi memang semacam garang la muke die..

pastu aku ngn kengkawan masuk kelas die..buat macam tak tau je la kan..mase 1st masuk tu...langkah kaki kanan aku da 3 step kedepan.. jantung dah rase dup dap dup dap! muke lecturer tu dah macam nak letop! haha..die sembur skali "heyyy! u know my class start at 8 o'clock?..after this i dont want to see any one come late again !" ...kitorang dan aku..tertelan air liur la..ape lagi..muke bengis..sekali sembur bersepah air ..bhahahaha...

dah..dah..kitorang wat chill lagi...rilek...cool cool...ingat nak ber Azam la..pasni tak moh da bwt die letop lagi..mm..ok..next class die...2 minggu lepas tu...mase tu..lepas cuti deepavali la...kitorang pun cuti..seminggu duk lepak tak study..lepak punye lepak..sekali..sampai mase kelas die..kitorang pun pegi je la buat macam biase..sampai satu mase tuh..die bagi la kertas putih..ade la beberape ayat kat dalam tu...die suh kitorang buat meeting..kire macam buat projek la...mase tu dah la lepas cuti..kitorang pun masih blur2..aku pun dah tak paham..soalan ape yang die nak..aku pun start tengok muke... tenung.......punya tenung.....sampai die datang dekat..aku pun tanye la..."Dr...may i know what is this question ask about?"....die pun ..huppp!! HHUUUUPPPP!!! *mase ni aku dah rase tak senang duduk...* *rase macam nak kene sembur dek lahar air die* haha...skali die letus "IF I TELL YOU WHAT TO DO..THEN YOU DONT NEED TO COME TO MY CLASS! YOU AS A PROFFESIONAL STUDENT SHOULD KNOW WHAT TO DO!" ..aku dah agak...   (        ----_________________--------)... sedih bai..kene tengking macam tu..rilek rilek dah la...lecturer sorang ni pon....1 solan pun macam tu die punye jawab..chill chill sudehhhh...adoi..

starting dari tu aku senyap...dah memang fully senyap lah..tak de dah nak tanye2 die..takut punye hal..adei...tapi seb baik...mase terus berlalu...next week..member aku sorang ni..zekri..bercakap punye tak tengok line...bercakap main lepasss je...tau la semalam die pakai ear phone volume tinggi..masuk kelas pagi dr elizabeth tu..die bercakap x henti henti...hhmmmppppphhh...lepas tu....sampai la...renungan tajam si rimaU ...hahaha...hupp huPPPP!!!...."LOOK!...WHEN I TEACHING INFRONT HERE.. YOU ALL TALKING BACK THERE!!..." PIAAPP!!....terkono member den sorang nia..haha..sejak tu team aku senyap teruih...

dah lepas tu..kitorang buat je asignment die bagi...rilek...bagi die cool...xnak tanye dan tanak cakap ape ape dah..mase dalam kelas die..memang kitorang macam robot...tekan suis cakap baru boleh cakap...hoho..mase tu memang sadis...tekanan..pressure....maacam2 hal...tapi masa terus berlalu..kitorang buat chill lagi..masuk minggu seterusnya..die dah cool down..rilek..tengok kitorang senyap semacam..so die pun x de point nak cakap..starting tu..baru la die tau...baru la die blaja care nak buat lawak..hahaha...

so die pun buat la macam okey-okey...masuk minggu last study kat kelas tu..die dah ok..die suh kitorang cite pengalaman kitorang sepanjang berada dalam kelas die...kitorang cite la..mase tu..baru die tau..die memang garang...ade yang kate macam Riimau..ade kate die macam Singe betine...hahahaha..tapi die pun jelas kan la..die bwt cmtu sebab nak didik..nak bagi pelajaaran...kan..so kitorang accept je la..care die memang cmtu..kitorang pun chill je la..kan..so..last last tu..die minta maaf klu ade ape2 ..mase die minta maaf tu..memang saat sadis...sedey..taktau nak kata..tapi kitorang pun senyum je kat die..nak bagi die semangat balik...so...last2 kitorang pun happy..ever after....tutup buku....tido lah wahai hati....hahaha...tu je..kisah nye...1 subjek ...kenangan yang cukup masam masam manis...haha..hope final exam pasni..sume nye berjalan lancar...1 januari 13 sampai 24 januari 13...adoi....moga2 dapat la jawab dengan tenang..amin~~~

ok tu je untuk entry yang kesekian kali...

dari udie joe...melapurkan...selamat maju jaya
majulah blogger untuk negara :D

Assalamualaikum w.b.t

Tuesday, September 25, 2012

Episode 36: Huh? semester 1 tahun 3 bdd..OooOoo~

Assalamualaikum w.b.t

alhamdulIllah di petang yang hening juga disinari pancaran matahari yang agak suam-suam sejuk ini..saya udie joe ingin em..meluahkan rasa syukur dan berterimakasih dengan limpah kurinia Nya dapat saya meneruskan lagi aktiviti blogging dalam kalangan remaja yang serba moden..fuh..

suam tak suam..sejuk tak sejuk sudah berbulan saya udie joe..mak..abah..haha...saya udie joe..yang mana..telah berkecimpung dalam aktiviti ini..dimana secara tidak langsung dapat lah saya ya..saya ...er..er...em...ahaa...itu what they call it..menterjemah kan luahan rasa..perit jerih yang terpampan dalam sanubari hati..

ntah mana punya awek ini la..hehe after all she is cute :D

ya..kawan kawan sekalian..semester baru sudah bermula..ini kali saya suda masuk itu rumah sewa la..taman robena la..dey..sebelah kiri ada kedai makan..alhamdulIllah la...ade ..akak comel..kak na :D yesh..haha..nseb baik die tak ngorat saya? hahaha..tolong lah..sambil menyelam mari lah minum air..sebelah tu kedai berger..taman apa?..taman robena...sekali lagi taman apa?..taman 'ROBENA' wahahaha..sembang macam mam...haha..

makin melalut makin kelaut..bukan ke sungai..tapi kelaut..hehe..orait itu lah serbaringkas apa yang akan disampaikan kelak..untuk perihal cewek2 muda zaman ini..ada terdapat beberapa kisah yang menyayat hati dan penuh dengan liku-liku kehidupan cabaran dan dugaan lebih-lebih lagi kehidupan alam fana ini..

starting with most well be sayang one..tht is lady with the red hijab..also named lady K..semenjak due menjak ni..lady K so sweet..snyum..say most niciest thing ever in our dayli life..yeah.. :D

next lady M..kadang kadang kering..kadang kadang merajuk..kadang-kadang menyimpan perasaan yang tidak dapat di adaptasi kealam nyata..entah sekarang atau lusa..

further overhead lady A..comfort sweet and glad to hear good news from her..lah..ape yang jadi is takdir..sudah ber'hijab' pasni nak bertunang..congrats lady A..takecare of ur self..be a nice wife..ta mao da nakal2..okie..

little bit lady L..most well nice and simply unpredictable..mahu kerja ka ..dah nak habis study..hopfuly pasni boleh ar..blanje makn hehe..tahniah..nak jadi tunang orang dah..

ok well then..see you all..have a nice day..

Asslamualaikum w.b.t..

sincierly udie joe melaporkan..dari stesen angkasa taman Robena

:D~

majulah  blog malaysia Buleyh!~ :D

Friday, July 20, 2012

Selamat Berpuasa =)

Assalamualaikum w.b.t~

alhamdulIllah..kini tiba lagi bulan ramadhan yang penuh barakah..mulia..dan.penghulu segala bulan.. :D ya..memang..sempena dengan bulan ramadhan yang penuh nikmat dan hikmah ini..saya..dan sebagai mewakili ahli Jey key key key  kampung :P haha..*mael lambung punye hal la nih...ingin mengucapkan selamat menyambut RAMADHAN AL-MUBARAK..iyaa..itu dia.. dengan semangat yang diberikan..kekuatan yang ada..dapat kita bertemu lagi dalam rancangan "mari mari mariiiiiiiiiiiiiiiiiii bersama udie joe" hehehe....



untuk tidak melempias kan masa lagi..kita akan terus ke segmen seterusnya iaitu???...haaaa.. jeng jeng jeenngg..
awek?..haha..sudah lah farok..penat..asyik awek jer keje..puasa ni la..set azam baru ke..ape ke..kan ke elok benaw..iye dok?..first skali pasang niat lah..pastu..erm..pandai pandai korang lah bhahaha~

dan kemudian..cerita apa lagi hendak ditaip ini lah ..kui kui kui..kadang kadang belajar cakap jawa ni best..ade skali tu..den tanyo.. *mood nogori sembilan jap*.. "kabare" dio jawab la.."waras", dio tanyo la pulak.. "wes mangan opo urung? "..den macam polik..haha..maklum la..den tak brapo nak paham pobondo dio kabae~ hehe..den torai ..den kato la.. " orak eneng..er...er..posa" ..menggagau gagau bagai..haha..pastu dio pun prasan lah aih..yang den ni sbnanyo tak brapo pandai la nak cakap jawa..dio pun botui kan lah ..dio kato "macam ni lah jawab die...urung mangan..sak iki poso.. " 0.o ...oooOOOoooOOOoooo *melopong mulut den aih..kih kih kih..

tu jo la..serba sedikit cerito den ...nak koba banyak banyak tak bulih aih..lain jadi nyo kang..ok lah kawan kawan...sahabat sahabat handai..novel "semanis Epal " pun tak habis bace lagi nih..sat lagi nak pegi bace..hehe..orait orait oraiiiiiiitttttttt..last but not least...Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak ~ dari saya dan keluarga..happy happy selalalalalu~ kih2..

Assalamualaikum w.b.t

majulah industri untuk Blogger

dari udie joe melaporkan .. :P

Thursday, June 28, 2012

Episode 35: Berjalan di tepian sungai..

Assalamualaikum w.b.t
orait orait orait oorrrrrraaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiiittttteeee!! haha..exam suda abes..hati suda senang..bila mau futsal ?..bila mau blogging?...bila mau Gameee.yess..aaww...ne no ne no...hehe..al maklumlah..orang baru abis exam kan..ini macam la ..hurm..2 tahun lagi nk kene hadap..ni baru sem 2..huhu..come on..xpe lah..degree oh degree.. :D kadang- kadang runsing jugak..bile da petengahan2 ni..hurm nasib bek la..ade member-member yang supportif..dari awal hingga akhir..dari hujung rambut ke hujung kaki..eehh..haha..pasni..masuk la tahun 3 sem 1..gane tu..harap2 next sem ni okey..tolong lah.. :D~


untuk tidak membuang masa lagi..akan ku kisah kan perihal tentang kawan2..awek2..cikaro2..dan seangkatan dengan nye lah..hehe..sori..cikaro xde dalam list..haha..saje nk buat ayat sedap..badjet lebih..sudah lah farouk.. :P

okey okey okey..cite lah pasal sorang minah ni..every day keep in touch..nice :D.. tapi kadang-kadang rase len macam..katenye taknak apa-apa hubungan..tapi..last last..macam nak ade je..hurm..shuld i continue? or just be friend?...makin lama pikiaq makin len jadi nya..but..over all..she's ok lah..urm.. an aple a day keep the doctors away ..rite?..yeah.. lets ZooomMM~ (pandai speaking dah...haha ..)


A: insyaalllah thanks J

J: ok..wellcome..

A: J jgn lupa solat jumaat tau

J: yes..
mam.. 

A: ngada3x tol comel J nih ehhehee

J: comel2 kuda.. 

A: jgn sebut kuda..3x tak elok laaaaa nanti maksud jadi lain

J: owh..hehe k sory

A: dh dewasa J nie yer imaginasi.. Luar biasa hebat... Hati3x.. Dengan kata mu wahai jejaka nanti lain jadinnya 

J: hehehe..ok i try..

A: suka tauuu merepek3x takot mak..'?? Tau ngeeeeeee

J: ok la
A..i g mandi ..

A: ok... I sekodeng ek
Heheheee

J: Skodeng? haha..mandi skali je..senang..hihi

A: aeeeeeeeeee shhhhhhh
G sana... Lagi melawak... Lagi merepek

J: k bai

A'' : =p

haish..macam macam hal..terima je la..seronok memang seronok der..tapi len macam der..tak boleh nak kata pa dah..yang ni plak lagi satu..comel..tapi..mintak tolong aja..saya pun ajar la..tapi hohoho..susa la der..aptb~ hehe..dah tanye soklan add math ..ntah le..susa kalau bab anta dekat chat ni..memang keje aku goreng2 ikan dilaut..akhirnya sampan mudik kehulu~ hahaha..jom layan zzZZoommM~ ( ada gaya.. :P)



R'': hmm..tukar dh..pas2 adk xtau nk wt pe..adk ubah sni adk ubah sne..cm2 juge

J: ok..pastu..tgk trigo tu..
tanB bleh jadi ape?

R'': tanB xley jdi pe2 pon..

J: boley..
ade tu..

R'': x..xde..buku teks de kt tepi adk nie..

J: em..ade x senarai formula tu..
senarai formula trigo..
yg ade sangkut paut dgn tan..

R'': 1+tan^2X=sec^2X
tan(A+B)=tanA+tanB/1-tanAtanB

J: A=2X ker?

R'':
bkn
^2 maksud die..
square
X 2..teta
tan2A=2tanA/1-tan^2A

J: oo..
X=teta?
so..tan kuasa dua..teta?

R'': umm...bentuk cm darjah 2..
bkn2..

J: ha3
abis tu?

R'': jp3..
ala tetya
teta
umm...dlm bulatan kn de darjah kn..cm 360 ke 180 ke..
kn..
klu kuar soalan kn die tunjuk simbol kt gmbr rajah 2.;.
simbol utk darjah
bulat de garis kt dlm 2..

J: ye..abg tau yg tu..teta la tu..
die mcm "0"
ade garis tgh kan?

R'': ye3..

J: em.tu la..tuka je..

R:'': hmm..tuka2/../
tuka cmne

J: jap tanA same x dgn tanB
?

R'': xsme lgsg
a ngn b mne de sme
abg..
adk nk kne tido..

J: oh

R'': lain kli kite chat la k..

J: ok

R: bubye
slm
nite

J: ok..bubie

R'': muahxx..

sampai ke malam..jawapan takdapat-dapat..melilau menggagau meng..meng...meng lah hehe..mencari jawapan yang tak kesampaiyan..dah lepastu..mata pun kuyu..nak p tidoq sat..tengok bola..bola..euro semi final..gogo portugal vs espanyol malam ini..jangan lah kalah espanyola..kalau kalah...haha..no words..mr.nice guy always finished last..hehe..nity nite..AlhamdulIllah :D..

Assalamualaikum w.b.t

majulah blogger boy/girl untuk Malaysia 
AuuummmMM~~




Friday, May 11, 2012

Episode 34 : its ok if u let me go.. :D

Assalamualaikum w.b.t..salam sejahtera..salam perpaduan..insyAllah..


berdirinya saya dengan keadaan duduk disini adalah untuk menceritakan..perihal kisah-kisah..yakni dimana telah berlakunya lah..pada saya..ya ...iyalah dimana banyak pengalaman-pengalaman..dan sebagainya yang dapat kita kongsikan bersama..walaupun sedikit sebanyak membuat kan hari-hari yang telah berlalu menjadi lebih bermakna...kih kih kih.. :) pengucapan awam..em..baguih bnau le tu..kisah-kisah yang akan diceritakan awek-awek muda zaman sekarang yang makin lama..makin menjadi-jadi..tidak lah semua..half daripadanya ja lah ya..kawan-kawan sekalian..sempoi itu best..tapi biarlah berpada-pada..kan..tetibe pulak..aduhyai..merapu lagi hok nih..kawe nk oyk cito laen kuo cito lain plop..haha..em..kisah ini berlaku semasa... *awan-awan keluar dripada akai...membentuk satu ruang besar..macam cite ala-ala katun..semakin blur blur dan blurrie*..



ok..kisah berlaku masa petang tu..dio ni alaahai..nk diceritakan lah..macam dah rindu tahap ultra-ultimate wonder avangers..haha..pastu die pun ceritalah dekat J..J pun layan kan aje..kadang kadang rase macam drama telenovela tv3 4.00 ptg pun ade..well..well well..jom layan.. :D 


W : u x txt dgn awex?

J :awex?.
awex mane ni..hehe

W:amboihh
semo2 lah
heee

J:i msg kt fb je

W:Lah knp plak?

J:u..dengan boyfie2 ? x txt ker..

W:hahahah
dah ex
tentu daa x kan?
ph pun
i x topup
hahaha
u laen lah heee

J:em..
ye la

W:heheh
u nieh
cpl nan i jelah hahah


J:u i nk tany..
haha..
nnt..i xtxt u cmne..
pastu nk clash..

W:tentu lah
ape guna cpl
xtxt x kol kan?

J:w.. ade satu eqn ni tlg i setle kn..
2i<6u....jadikan i sbgai penyebut...

W:adoiii
camno tu
kjp
ehh
ade clue x?

J:2 tu bwk sebelah..so tinggal i<6/2 u

W:seyes x faham n x nmpk g u heee
i slow sikit
heee ok2 dah2 dapat i love you?betol?

J:ok..klu x + 1 < 0...cari nilai x..?

W:yg ats tu betol x?

J:hahaha..

PANDA...SOKMO..hehe.. :D.. setelah beberapa ketika..bung! bunyi msg kua..entah awek yang sorang ni baru lah jugak kenal nye..sejak akhir-akhir ni..boring melanda lah pulak..so..xboleh nak buat apa..sape yang tengah duk on9..sapu je lah..haha..kadang-kadang xde niat pun nk terus kan hubungan ke jinjang pelamin kat situ..last-last da nk sampai..seb baik ade jugak yang potong..haha..kenali lah.."Mon"gadis palapes berjaya..haha..enjoy~


MON : J lg...
xde owg len ke yg on9...
huhu....


J:ye lah..
J je bwt mase ni..
nnt ade lah tu..org lain utk mon chat2..
hehe 

MON:haha...
alalo...
tauching r plak...
J,,mon nk tnye la....

J:tanye la..jtry jwb dgn jujur..
..

MON:haha....
J,,pe ciri2 yg sowg laki nk kn pe pmpn..?

J:baik..hot dimata..cun..tip top..da bomb..haha..klu nk bwt awek la..
klu nk bwt bini..b'agama..baik..cantik dipandang..cukup skill's utk di umah..


MON:haha...
kowg mmg kn...
2 la die...
mybe ak x perfect kowt..
that y ak pon t'kne...


J:lah..mon ..
majuk plak die..
klu laki dapat sume ciri2 tu..mmg perfect la..
tpi bgi J..yg cantik2 tu sume sementara je..
yg penting b'agama..da cukup..
utk melayari bahtera..sehingga hujung nyawa..okieh?..hehe

MON:J nk agama,,mon nk tnye,,agama J ok x...
sowi tnye cm ney kat J,,,,
huhu...
jgn mrah yer...

J:ye la..J tau..mmg J *****..
tu la sbb nye..nk cari yg b'agame..
boleh la saling melengkapi..kn..kn ..kn?.

MON:pndai la j 2...
ish ney da t'balik...
pmpn plak jdik imam family nt...
huhuhu...

J:pmpn x ley jadi imam slagi suami masih boleh kn?..
mon..mon..nk J ke?.. 

MON:hahaha....
mon x perfect...;.

J:ok..xpe la klu cmtu..
J cari yg lain.. 

MON:haha...
J,,sape yg add sape fb ney...
huhu...
mon add J ke..?

J:J rase..
J kot..ehehe..gurau je td tu..
mon jgn amik ati ea..
maaf kn J x..

MON:xde la....
mon mod mlm ney ok...
xde nk tauching2 la...


J:ye ke..serius ni?

MON:serius ler............

J:bgus la..
mon..jom study..  hehe

MON:jom...
aja mon math 4 boley...
huhu

J:silap hari lah mon...hehe..
J baru nk amik math 2..
tu pun sem depan
hihi

MON:bkn sem dpan la...
sem dpan lg...

J:hm?..

MEMANG SILAP LA...haha..si mon nih..aduiyai..klu men game ade la jugak name luna moonfang..boleh la J buat rampage kalau lawan bot-bot ai yang terdapat dalam game dota : warcraft 3..reign of chaos?..haha..em..masa pun makin berlalu nk update lagi 2 orang awek hot2 nih..hehe.. :) boleh la..xde la hot mane kan?..hehe..adui..em..yang ni antara awek-awek legend la..J kenal lame da jugak la..mase ni die tengaH gado-gado comel..ala2 filem hindi...haha..okey..bacalah..


L:isy xla..kwn2 gurl J tu lg chomel2 kn.

J:ahaha..ye la..sume chomel..

L:erm wtpe tu!

J:xde wt pe..baru je nk baring2..

L:ok..g la bring

J:ok..thx..L..

L:wlcme cian pnat

J:em..ok..  nnt mlm kite chat ea..

L:ok

L:yunk..

J:yes L

L:sje je..

J:sehat?

L:shat je..

J:bgus la 

L:shat je..
J?

J:sihat jgk L. 

L:salam

J:wsalam
knp?

L:xde pape...sowi kaco
bye

J:tata.. 

J:hi

L:ai...

J:tgh on9 ker..

L:yup...
nak of9 da...
da lma on...
hehe

ADOOIII....okey..perut dah rasa cm lain macam nih..kena lah buat entry laju skit..haha..next awek..memang x dinafikan lah..lain macam ragamnye..speaking pineng..haha..kantoi sudah..orait orait oraiiiitttt...lets check it out..


II:relax2
tgk tv ja
awk?

J"eh eh..sama la..  *tetiba*
hehe..

II:haha
ya2 ja 

J:dak aih..guraw ja..saja nk tegor awk ni..
lame xnmpk..

II:lama xnmpk?
bkn memg xpenah nmpk ka 

J:p solat sat naa..

II:ok3

II:yuhuuuu
salam


J:w'salam..II..sory smlm xsempat reply

J:sory tu diterima x?..

II:mesti la diterima 

J:baguih naa..


II:hahaha besa laaa

J:so..pa cita?..la ni..ok ka..hehe

II:ok ja 

J:oo..ok..
sht ka..

II:sihat gak.. awat xlena ag?

J:besa la..reja byk naa..
hihi 

II:haha waahhh byk ka
p la wat keja dulu 

J:reja relaks..xmaw kalut2..
sat g pening..

II:bagoih naa
pelan2 xpa
kalut2 satg jd len naya gak
hehe

J:tu dia..pandai ckp utara naa..
hehe 

II:hahahaa dh memg asal cni laaa
xreti sja laa

J:haha..taw dah..saja sakat ..awt xbley ka

II:hahaha xpa aih.. xkesah pon

J:heeeeeee

II:wat pa ja?

J:baru pas kua sat td


II:owh..takpa2 

J:sehat ka?

II:sihat ja
awk?

J:alhamdulIllah..
sht.. 

II:haha bagus la

J:awat caring sgt ni?


II: haha biasalah
kwn2 kenala amik tau 

J:hmm..ok.

II:hai

J:eh eh..II...
hai2 

II:hahaha
bz kah?

J:xdak aih..free ja..
knp awk..
 ?
mcm ad hal penting

II:haha xd la
sja ja nk tegur

J:oo..hehe..ok ja

J:sehat kah ?

II:sihat lah jugeekk hahha
dok wat pa ja ptg2 ni?

J:duk on9..tunggu II la..haha.. 
em..k la..ade kls ptg ni kul 5-7 ptg..huhu..

ORAIT...cukup la sekadar itu...dengan ini..ye..kita sudah sampai kehujung rancangan..dalam sejenak bersama prof madya ir udie joe..hihihi :P agak-agak la..boleh stay ke ?..hubungan cmni..alaahai..entah boleh entah tidak..segala galanya terletak pada takdir Ilahi yang telah menentukan segalanya..pahit manis kenangan ini..ya..kawan-kawan..memang susah untuk dilupakan..seronok..gembira..masih adakah lagi zaman-zaman seperti ni selepas ianya berlalu..renung-renung kan lah dan selamat beramal..hidup hidUP ! HEHE..yeah..untuk tidak membuang masa lagi..report memanggil..memanggil...menggigil gigil..haha...redha T.T ....alam u...tempuh je la...hadap hadap.. sekian saja...dari ini...

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejah tera..

akhir kata..majulah rakyat blogger untuk memory memory yang bermakna..

gudluck and enjoy :D~







Sunday, April 22, 2012

Episode 33 : Badminton :D

Assalamualaikum w.b.t..

InsyAllah kembali lagi lagi kita dalam rancangan bersama udie joe..malam2 minggu macam ni rajin plak..rase nak menaip nih..kisah-kisah yang akan terpampang sebentar lagi akan diketahui umum..orait..minggu ni entahlah..mane yang okei..okei lah..alhamdulIllah..masih lagi ada kesempatan untuk menaip seegini rupa..rupa ya sahabat-sahabat?..ya...itu lah..dia..ya..rupa yang kita tunggu selamaini..dan jika tidak silap saya..pada minggu ini saya menghadapi pelbagai ya..pelbagai.dimana..dimana..saya telah bertembung dengan peperangan besar..test.. :D~ hehe..test dinamik aritu memang terbaik.. gud gud hello...castello..mellllooooo..ha...tu lah serba sedikit..yang nak diceritakan..yah memang,,iaitu memang yang tidak dapat disabar kan lagi..hihi...okeh..untuk penceritaan yang ditunggu tunggu?..apa dia?..tentang Awhehk...oh..ho..oh...ho....penat dah save cite ni..disebab kan permintaan ramai..*bajet lah ramai sangat* ... -__-"" hehe..lets go on...zaaasss...


hmm..first ly..awek yang sedang sedang berhempas pulas..untuk tournament nya..yah..hope she's in good condition..go go..go go K'' go.. :D badminton..mewakili Ipta..gud..pasni bleh la jadi coach..hehe..nice la awek  atlit ni..bukan senang nak tengok..awek atlit oi..orait serba sedikit dialog..diatas penghargaan nya..
mase tu..K tengah dalam persiapan nya untuk game..lepastu..
K tanye..
K : J...buat apa tuh..? :)
J : yep..xde pape sgt..sory late reply K'..
K: owh takpa3 xkisah..hehe test ok tak?
J : test?..huhu.. T.T oke..insyAllah..J' dah bwt yang the best..tawakkal je la..K' tengah buat apa tu?..
K: K tengah rehat takut jugak esok adoi hehe..(*esok ade game badminton wakil Ipta)
J : la..esok game kn?..xpe..rileks2 ja..klu xoke..koll la mak K' ajak sembang2 malam..bleh tenang kn ati..
K: Alamak die dah tido tadi baru cakap..
J: owh..yke..xpa lah.. :)

eh..orait lah tu...* news terbaru...K'' dpt tempat ke 4 dlm tournament tuh..ok r tu.. :) congrats K''..em..untuk next stori..ni..pasal sorang awek yang hot..super model...berbakat besar..banyak pengalaman..cantik..tapi..entah mengapa..xkawin lagi..aduhai..dia dipanggil A'' rupa paras yang ayu..cute dan mantap..tetapi..tidak mahu terlalu memanjakan dirinya..sering cuba meluahkan apa yang terpendam..dengar lah sedikit petikan dialog..dari A'''...woot...woooooot...

A' : J sihat?
J ; alhamdulIllah sehat..syg (*sakat mood on)
A' :alhamdullilah sehat... Ngeeee(* double sakat mood on)

J: bgusnye..da mkn dah?
A :bagusnye..U da mkn dah?
J : thx A..xsangka u caring kt i..da mkn ptg..
A' : thx J xsangka u caring kat i... Da mkn ptg... =@
J: wah..i luv u A'..
A' : hehheehe penat gelak daaa heheh i sakat ur tak perasan k??...i tiru soalan ur ehhehe
J: i tunggu u sakat lagi nih..hehe
A' : ngeeeee apa nier nak perangkap org jahaaattttttt..ngeeee k laa i nak solat asar... Pas tur nak cari makan lapaw =p
J: k t8cre
A' :u too ^_~
J:okie
A' : <3
J:syg i ker?
A':tettttt..... No komen.... Confidential... Ok hehee
J: i dpt rase kan..jantung u..degup..mencurahkan rasa cinta..hehe
A': aikkkk... Auk tol J... Nih flying kick kang tahu laaaa

hehe..macam macam la..hal nye..oke lah tuh..lepasni pulak..awek yang hampir jadi awek..tetapi..last-last jadi adik angkat plak..huhu..dah takdir menentukan segalanya..usah dikendong yang berciciran kelak bisa mengundang padah..yer sahabat2 sekalian..awek yang akan diceritakan lepas ni memang cute..semakin membesar dah skarang ni.. :D..semakin masak ranum bak mangga :D..adui..entah mana peribahasa yang dicilok nya nih..ok serba sedikit tentang nya..dianya dikenali sebagai R'..di satu petang yang permai..


R' :ha3 xde la..ex nk gmbr 2..ex 2thun lps..ex bru nie ex thun lps..
J: alahai..
R:npe alahai abg oii..
J: ;)
R:hmm..sengih pulak...adk tny npe..abg lk sengih
J:abg rase adk ni mcm play girl la..
R:ha3..mne de..nape abg pikir cm2?


citer la pasal ex..ex..ex..aduih..entahlah..lawak la nak dengar kadang kadang..huhu.. :D..tuka topik please adik..hihi...orait next gurl gurl plak nih...haha..nk cite gapo..*kan dah kua klate nye..hehe..* orait..tapi ni bukan awek kelate ye sahabat-sahabat handai yang handal.. hehe..hurmm..first time tengok die ni..macam ayu..comel...tapi bile dah kenal lame2 rase macam lain..pendiam sgt..xbanyak nak bersembang..entah mengapa tidak lah diketahuinye pun nya..alaaahai..duhaiii..hehe..yang dia nya dikenali sebagai M''..di satu malam yang suam2 sejuk..~


J:nit nit..nit nit...hello..
M:haiiii J
J:M..lame xnmpk on9..
M:hehe mls nk on9...
J:o..yke..majuk lagi x kt J..?M..J ade futsal..nnt chat lagi k..assalamualaikum
M: hmmmmyelah..
J: :)
M: wat pe t?
J : sembang mlm..
M: ha?ade ke?
J: ade M..
M : sht ke?da mam?
J : sht..alhmdllh..da mam pun..M?..sht?..rindu x..
M: sht je...rindu..
J:hehe..sme la..nk J koll x?..2minit..
M:boleh jeh..

dengan segala pancingan yang terindah..dikemukakan juga pancinganya ya..haha..aduiyai.. :D..dui..dui dui...*sambil menarik nafas..hhummffff.........ditahan..5..4...3...2...1..0..dilepaskan..huuuuuu... :D..kadang kadang bila menaip kita xperasan..nafas itu penting.bila-bila masa..ya sahabat2..okey..next awek ni pun..satu..kes...half..half..lah pulak...kadang..kadang rase macam awek..tapi kadang kadang jugak rase macam adik..tapi..dianggap juga lah adik angkat yang dicomel..comel..kan..hehe..dan..dianya dikenali sebagai I''...pada tengahari yang panas..mentari terik diatas langit...bertegur lah si dia..I'' citer..die baru lepas clash..


I:yee
J:ciannye..
I':malang kan ekeke
J:ade org caring2 x kt I'' nih?..
I':tak..
J:alolo..cian..
I':da nasib
J:adk kn ade "b"..tuh..abg S tu..hehe
I'':ekekkee..mamat tu perasaan laa..ne ade I'' suke dia..die yg bahasa kan diri mcm uh
J :ekekeke..k la..ni abg nk caring ni..adk sht?..da mkn?..
I'':ekekeke..okey jee..dah td ptg
J :bgus la klu cmtu..skola cmner?..ok?



sepi merudum jiwa..menyusur laju didalam kalbu,
sepi tanpa berita mengukir senyuman diwajah nan pilu, :D

ya..tu lah dia..2 rangkap pantun..serba serbi..melatih senyuman memuda kan diri..hehe.. :D okeh..utk I'' gud luck la for ur future..be matured enough.. :) gud gud..hehe..em..sebelum kita mengakhiri..entry blog ini..saya ingin mengucapkan...selamat maju jaya pada sahabat sahabat yang berada di uitm..untung lah cuti seminggu.. :) hehe.. gunakan dengan semanafaat-manafaat nye..kadang kadang ayat rasa pelik..tapi kejujuran membuat kan segalanya mudah dan diterima :) berjuang lah ayuh..!! yang handal ! hehe..

Sekian.terimakasih..

majulah blogger untuk sejagat..

Assalamualaikum w.b.t ~

Monday, April 16, 2012

Episode 32 : yes sir..baik tuan..ye boss.. =)

Assalamualaikum w.b.t
kepada para2 pembaca yang budiman n budiwati sekalian..apa yang akan diketengahkan pada hari ini ye..adalah dengan sukarela saya...pada tarikh yang mulia..10/4/2012 ini..dengan ini saya ingin..membincangkan nye..iya..satu kisah dimana..kami telah pergi ke Jonker walk !....yehaa.jonker march lalu..emangnya ya seronok banget sih..sampai nggak di ingatin nya pun.. =) ..sikit gambaq cek letak noh..jangan dok gatai sangat..hihi.. enjoy gambaq dulu.. :)



 agak2 kalau macho..bagi la tau..jangan dok simpan...simpan..xjadi apa kn..hoho..mase ni kitorang kene deal ngan guard baju ijau kat tiang jonker walk tuh..huhu..pak guard..i nak a..aa..tanye 1 la..u ni..mase dulu2 tempat ni dorang suke buat apa kt sini?...haha..pak guard tu pun jawab la..walaupun aku nengok mukenyer len macam..macam xpaham soklan..die pun jawab la..kat sni..dulu memang tempat shoping2..tapi dulu lah..taw2 la..kan... =.= ''' kitorang naik blurr..orait..pastu die cakap lagi..kat sni waktu-waktu macam ni da nak tutup"...memang patut la pun..sebab kitorang datang time nih..agak2 da pkul 1am...wahahaha...igt KL ke ape derr..ini melaka..salah tempat la....huhu. =.='' frust pun naik...igt esok je lah baru singgah...




ni plak salah satu kedai yang kitorang jelajahi nye pun..aduyai...ada la...ah so...(makcik dalam language cina ala2 mandirinestofokasi).. :D~ hihi..jangan la percaya saya gebang anda..anda kalau nak gebang saya gebang la didalam komen2 yang disediakan okeyh..hiihi...let it be..dont too rush..and ain't lose nothing..ok..berbalik kepada baju-baju yang disediakan sekian kalinya...ada la ah so ni..die jual..kain..lawo...baju..t-shirt...biase la...walaupun agak comel jika dilihat dari belakang kan..aduhai...hurm..berselarang...haha..de ke ayat tu..berselarang..macam macam hal lu orang jangan buat orite... :D



ni pulak alahai..aku ni skarang tengah ade test dinamik jumaat nih sempat pulak la nak update blog cam gini..okey lah alang alang menyeluk pekasam...tengok gambaq tuh..no...tu ni..aa..tu dia..tuff..baq ang..haha...ni la tokoh cina...name die hok seng...ape lah ntah nya..sory..xbrape nak memory sangat dalam bab2 nih..can i know something from u"..tetiba satu negro pempuan sapa aku?...aik..asal nih..aku pun jawab la..erm..yes u may ask but..im new here..(budjet muet band bpe tah la...) hahaha....die tanye la ape2..aku pun naik hairan...kenape minah negro ni tanye aku??...jeng jeng jeng...hahhaa...xmo piki dah,.. mengarut meraban..nak aku sebut nama x?..klu dari kiri tu..wan...adzwan..zek..firman..daus..itu dia udie joe..bhaha..melantun lantun malam2 cam gini..hehehe.. :D kenapa lah asyik gelak hehehe?..xrase laen macam ker..adui..ok lah tu..stakat tu je untuk entry kalini...sory xde citer pasal awek...sebab minggu ni...macam lain jer...doakan kejayaan kami..insyAllah..berjuang lah dengan redha :)

Assalamualaikum w.b.t

majulah blogger untuk semua..

sekian saja dari udiejoe melapurkan dari berita sanubari hati yang pemurah :D~

Friday, March 2, 2012

Episode 31: dah start sem baru..

Assalamualaikum w.b.t...


minggu yang menyeronokkan telah tiba ..dengan pelbagai aksi..ragam..serta kerenah2 yang kita tak dapat nk jangka kadang-kadang..kita ingat..dia makin comel..rupa-rupanya dia makin...bambam..*gelak sempoi anda normal kalau gelak.. =) lebih kurang seminggu berhempas pulas dengan aktiviti..insert delete..2 3 kali insert delete..alhamdulIllah...akhirnya..sampai lah...sampai lah kita ..ya..dimana ..ya..kita dapat lihat!..ya..pelbagai..pelbagai..pelbagai..ye..itu dia..pelbagai module yang kita kena beli...terimakasih..kepada senior-senior yang banyak membantu dalam meminjam kan module kepada J..ya..kerana itu..ya...saya selaku..ehem2 nya..ingin mendoakan..agar..moga2..sem ni lebih diberkati..dan selamat..dan juga!..ya..kawan-kawan sekalian..saya berharap agar dapat menjalankan aktiviti...harian dengan lebih baik...kredit untuk senior saya..merangkap pembantu assistent...Zarina =) terimakasih..kerana anda banyak berjasa :) tq..tq so much! sayang kamo dear~ :P

anda mahu ketawa?..taip kan ON Ketawa kemudian hantar kan ke 999..selepas itu..dalam masa lebih kurang 5 min..ya..5 minit...sahaja..anda akan kena'..yayaya...kena :P toksah la memain..hampa ni semua..hadoi..ok mari..mari sahabat...anak-anak sekalian...kita..memanjat kan..kesyukuran..ya..kawan..kesyukuran kita..yang telah hidup..hingga ke hari ini..dengan nikmat-nikmat yang cukup..alhamdulIllah... :)...seterusnya..dengan tidak membuang masa lagi..saya menjemput..ahli penal kita yang pertama...iaitu..Abe J...gud..gud..tu dia...mai dah...dia nak cita sat..tentang kisah J..dengan teman-teman yang sedang membaca ni..sapa?...sapa? sapa yang sedang membaca?..ang la...adoi...kalut psai pa.. :P guraw ja..skali skala...pa salahnya..uke..firstly..kisah J dengan K...

J dengan K...perhubungan yang semakin..haru...terharu j dibuat nya..anda nak tahu kenapa?...baca la sampai abis..insyAllah anda taw..:) tapi over all..berjalan dengan baik..sesekali..lost kontact...biasa la..ok...ada sekali tu...K duk ter..ter..indo nya pada J...J pun begitu..cuma..malu nk ckp...tak tau kenapa..kadang-kadang J kaku bila berchatting dengan dia... :) senyum je la..pengubat malu..betul ka?..bulih la tu...ni ada beberapa dialog antara J dengan K...saksikan noh...

J: tok3..ada orang tak?.. :P
K: assalamualaikum orang jauh..hooo...( hooo?..pasai apa pun xtaw... :P )
J:...em...K..bz ka tuh..nak tanya pasal mimpi2... ( aritu dok habaq pasai mimpi2..j pun apa lagi..nk taw la jugak)
K: x bz pun..j..mimpi?? haha..cerita dia macam ni...yang K ingat la..J ikut K balik umah..then bila balik umah K slalu buli J..nek keta dah jauh J kejar ikut~ hahaha!~
J: haha..lagi?..
K:J bagi K duk tengah2 pulau..dalam tasik tuh..serius lawak!
J:la..awat macam tu...haha..
K:pastu bila bangun tido..senyum~

okeh?...cukup la itu saja...kelakar jugak..kadang-kadang.. :D...owrite..lets go to the next story..woot..woot..ahaha..next story about..J with L...still even..die da nk b'punye..and nk kawin tak lame lagi..huhu..k ..so emosi :P bila kita dok sembang..da macam kenai lama dah..tapi..tak la lama mana sangat..baru lagi..tapi tak taw pasai pa nak habaq..suka ...ja...hope L lebih maju dan berkerjaya tinggi sekarang :)~ nakal-nakal..lets go to the conversation..yang we all slalu buat orait..check it out.. :)

L : J mok...hehe..
J : L kurus =)
L : bangun-bangun..da maghrib..hehe..
J : da bangun da pun..
L : ok :P
J : g mandi dlu la..muchuk..
L: L da mandi..J tu uchuk!..
J : ahaha..okey J pgi mandi dlu k..
L : ok

sambil dengar lagu..kety parry part of me nih..dengan ilham yang ada...dok pikiaq..pikiaq..pikiaq...sapa la..next awek nih...sori la..sembang pineng..da macam seronok...maintain je la..ok..buat masa sekarang ni..sembang pineng macam..ada sesuatu yang menarik..fun..fun..em..sape eh..W ?..W still ok..tapi macam da ada boy yang minat kt dia...comel...member J jugak..sekelas..how funny is that?...small world..guud luck W...even u're away..J still there between the light of the sun~ :) masih comel..but..selalu sedih sedih..y? W...cheer a bit..please :) sekeping ayat..secuis memory..kenangan..utk W..

W : ehem..hehe..you sory aritu..tak sempat reply..de keje sikit..update blog?hehe..
J : blom agy..tengah kumpul idea u..
W : wah meyh i tulun heheh..blog i dah belebah dah hee..
J : owh yeke?..dah update?..
W : haha..tak lah..after final exam..i update..i nak buat story macam u..ekeke..
J : orait go! go! wany go!~ :))
W: heheh go? ok i'll go by J..heheh
J : adoi..haha..semangat2 cheer leader kan..

itu lah dia..serba sedikit tentang blog ini...best..but..at the same time..ada garam gula..cuka..dan hempedu...ayat ringkas memenuhi malam yang ceria..jam..menunjukkan pukul 3 am...hmm..awal lagi?..kan..rileks rileks la dulu..lepak lepak tengok running man..gelak macam orang siuman..untuk semua blogger-blogger...komen la sikit..entry nih..kalu boleh komen la yang membina :)) salam perpisahan dari saya..
lecturer Tn Hj Shamsaadal untuk hubungan etnik ada berpesan....

Bila bertemu,
  Janganlah jemu,
Bila berpisah,
  Janganlah gelisah..

sebelum saya akhiri..marilah kita sama2..sedekahkan al-fatihah kepada arwah ibu kepada sahabat owner blog ini..wan syarifudin bin wan razi..telah kehilangan ibunya pada 28/2/2012..jam 9.30 mlm...kerana barah payu dara..Al-fatihah~

Assalamualaikum.w.b.t

majulah blogger..untuk negara :)

Wednesday, February 8, 2012

Episode 30: is its so funny?

Assalamualaikum w.b.t

macam macam dah berlaku minggu nih..masa berlalu begitu pantas...alahai..dari 'on' vacation sampai la ke 'on' mengelamun..sepanjang hari..senyum macam orang berhati mulia *senyum :)) hehehe~ dating-dating ngan si dia..comel..cute..ja tengok muka..sempoi baq hang..haha..em..haritu naik roler coaster..pergh giler..berhayun dada ceq..gegaq jantung ni ha nuh..tu dia...sempoi~ abih...kadang kadang rase sunyi bile konfius melanda diri ini..ketika jiwang2 mula berkeliaran dalam bibit bibit percintaan..oh..oh..sayang..ohoouuoo..untuk mu sayang..keindahan wajah mu sayang...er..er..sudah lah...penat btol..5 hari entry nih boleh pending gitu jer..letih la ..lapo..lapo...sape la nak blanje makan ni..lame da nunggu nyer cik kak abang oi..tegaq blu ketiak ceq..lapaq sangat nih..noo...

hehe..next..cerita kisah2 J and his beloved hopefully become some one special..between the love    and loyal..no no no no...firstly ..terimakasih daun keladi..pada sahabat-sahabat handai..dan rakan-rakan yang sudi..ye..bagi peluang..ye yep..em..dan semangat..dorongaN ye..non stop..non power neglectable and non disrespectable..hehe kerja merepek..dari tadi dok pikiaq tang mana nak masuk..xmasuk masuk ni..senang cerita..masuk je lah...simple but steaidly..broken english sory kawan-kawan :P...kisah J dengan teman sepes boknya K..entah mengapa jantung terasa sesuatu...dan bila kisah J & K bermula..tersinar lah cahaya gemerlapan yang indah..lagi penuh dengan jenaka yang entah dari mana turun nya..selepas itu..kadang kala..ada suatu ketika...dua dua terdiam terkedu..rasa tak tentu arah..apa yang patut dilakukan J..sedang asyik menanyakan soalan soalan yang sempoi ~ and at some point its getting blurrie...huhu..ade masa itu~


nak tunjuk baju cardigan..sapa sapa yang tak tau ni la baju cardigan~huhu~

J:btoi ka ayat "ambui" tu?
K:amboi! .... :P ...... J ..
J: yep? K'? ap dia..(huish..cuak dah..apa la agak nya ..macam serius  hehe)
K:nak panggil awak yang lain boleh? ahaha
J:hehe..nk panggil ap? yang penting cute..okey
K:em..nk panggil "ey" boleh?
J:hahaha...amboi manja noh..xpa bulih2...( nama "Jey"..short kan jadi la "ey"..)

short moment...but fully loaded in description of happy nes..meraban..hehe..ok to the next..to the next..selepas beberapa ketika...sejuk...panas...terik...kontang..in the middle of the park..J amat bertuah...kerana adanya W yang sudi menjenguk...merindui..dan meng' kol..and koll J..hehe..thx to W because you are the most nice person :P..kisah J and W..here it goes...tuan- tuan dan puan puan..lihat lah..dengarlah..huhu~ woot wooooot...

J:weiiiweet~ :P
W:baru login ker?..
J:baru je kenape..u baru on e?
W:i baru jugak hehhe..
J: erm..u sehat?
W: x sehat ..u?
J:i oke jer.. :) hati u dah ok?..
W: tah tak taw..hehhe..u bwt ape nieh?
J:i tgh chat ngan you lah..hehhhe.. :P

anda nampak tak?..dimanakah..siapakah..adakah..atau..mengapakah ia berlaku?...tentu anda paham kan..disebalik ayat-ayat madah cinta asmara tu..wujud satu benda yang mencurigakan..hehe..em..entah iya atau tidak kan..marilah bertawakkal dah berserah :)..lets go to the next aweK...jYeaHhhh~ woow..wooow..
hati hati bila anda melangkah.. :) kisah J dengan L..walaupun lama dah tak berapa in contact tapi J tetap ingin..menyembangkan pasal nya L..ya..gadis cute..tetapi sudah..milik orang :) tahniah L.. :) hope berkekalan ke jinjang pelamin akhirnya ke ..anak cucu cicit :) hehe..cute :) simple conversation~

J: eL....
L: ye J...
J: bz ke yunk...?
L: tak la..kenape?..
J: saje nak tengok tengok L..kt sini hujan la..
L:erm..haha bleh macam tu pulak kan? kt cni pown ujan
J:tu la hal...
L:kenape..tak dapat kua la tu..
J:tak dapat keluar chat dengan L jer la..kan?..hehe

hmm..makin lama makin tak tentu arah dah..entah..macam mana relationship ni nk go to the next level..its the same every day..huhuhu..speaking..speaking..and sppeakking :P hehe..ok kawan2..rakan rakan ..taulan..semua yang dirahmati Allah sekalian...sekian sahaja kisah kisah J yang sempoi simple but deadly to the cut cut hihi...orait ape ape hal...jangan malu untuk bertanya yaaa....wooot...woot...kepada muslimin dan muslimat..selamat menyambut maulidurRasul :)...dan kepada warga india..selamat menyambut Thaipusam..
semoga hari hai yang anda lalui selamat..sihat dan sejah tera tera tera.. :P

Assalamualaikum w.bt.

Sunday, January 29, 2012

Episode 29 : please..i still need u ~ ouch~ :P

Assalamualaikum w.b.t

ya...selamat tahun baru cina..selamat2..kong shi fatt choi..gong shi fat choi..kepada..semua rakan-rakan yang berbangsa cina..yep..itu dia..dia..mai dah..sebelum kisah hidup hikayat j dipertonton kan..atau diper pamer kan..sori lah yep..bahasa fail sket..yelah kan..baku sangat kang ..tak unik la kan..btoi dak?..ha.....tu lah tepuk dada tanya iman..selera tak..? hahaha...malam makin larut..jiwa sudah kosong..awek tidak mari..jiwa kurang heppi..apa mahu buat..saya berblogging jer lah..tajuk entri kali ini.."please ..i still need u~ ah~~ feeling plak aih mamat nih..haha..bukan ape..tajuk ni..mengolahkan tentang situasi..situasi dimana abg J..cheewah~ ber abang - abang bagai..haha..tidak tahu lah..mengapa saya mesti ketawa..hahaha...mungkin perasaan dimana semangat yang hilang melanda..kita cari pulang~ erm..kisah J starting dengan hubungan nya dengan ........ehem....ehem..lihat lah dibawah yer~


first of all..thanks to my well sporting friend..to..ahmad shah firdaus..kredit to him..sebab power dalam menurun kan ilmu2 aweks..takle-takling awek..and..most important things..pancing-memancing awek..hehehe...thanks alot lah..kamu ya...haha...orait kisah J dengan W.....yep..even minggu yang dilalui J ini tidak terlalu fit..padat atau lebih dikenali sebagai tertunggang tebalik..J tetap dalam kondisinya..ya..itu lah dia..J..tentang W pula..sekarang masih lagi dalam kekeliruan agaknya..walaupun J sentiasa mendoakan nya..memberi kata-kata semangat yang boleh diterima pakai oleh W..disini tercalit bait-bait dialogue antara J dan W..memandang kan pembaca-pembaca setia blog ini suka membaca dialogue-dialogue..maka..terimalah sayang cintaku seadanya~

j:hello~ ;)
W:hello ..pekabo awok?..awok kite buhshan lah..
j:haha..kabo baek~ alolo buhshan kew?..abe J bulih teman kan..(ya...hahaha)
W:abe J!!!~~ wah ley panggil abe ke?..weeee..haha taw awex u mati i..
j:awex i? don worrie lah u..haha..u sehat x hari ni?
W:luaran ok jer..dalaman sakit lah.. :( u sehat?
j:erk..alololo..meh cni abe J duk sebelah yew..
sekian kalau banyak-banyak boleh jadi novel~

okeh..seterusnya cinta antara garisan..antara J dan M..tersemat didalam kalbu...sunyi dibalik pokok ara...yang telah jauh menikam manikan yang tak bersalah..hahaha...perosak peribahasa ape ni weh..tak elok kamu berbuat seperti demikian yeh..sahabat-sahabat sekalian dengarkan lah dialogue antara J dan M yang kian disisih masa..waktu dan perjalanan sepeninggalan nya..

J:M selalu tak percayakan b kan..?
M:yela...tak kan sume bende nak caye..ade la jugak tak caye nye kan..eee..
J:erm..M..b nak tanya soal cinta boleh tak?..
M:tanye la..
J:M cintakan b tak?..
M:b kan pernah cakap dekat M..kalau sayang kan seseorang jangan seratus peratus..50% je maximum..standard tak sampai 10% pon...
J:(ouwh..haha..thankgod)...em..ok la.. :)
cukup sekadar itu..

selanjutnya...makin lama..makin dibuai kenangan silam..oh..berikan ku sinaran agar dapat ku genggam..nanana nananaaaaa....em..makin lama makin terasa..hayati hidup ada dijiwa..yeah..lagu waheeda..bermain-main..lagi..kisah cinta antara benua..antara J dan siapa...................................siapa................................. adoiyai.................................blank pulak tibe2...erm......erm.. sape ek.. K..gadis baru..yeah...tinggal yang lama..ambil yang baru...haha..kejam..memang kejam..haha...ok..story about J dan K..perkenalan yang amat singkat..ketika J menghadapi exam yang penuh dugaan..subject statik...K datang..mengejutkan J dipagi hari.. dengan penuh semangatnya..j bangun pagi setelah dikejutkan oleh K..uhuhu..syg kmo K..antara dialogue2 nya..

K:J...awek u skarang yang mana?
J:awek i?..haha..cuba teka...
K:tak tahu..banyak sangat..haha...dari play to b nia..haha
J:okeh..haha..K rase...J ade awek x?..
K:hm..rasa macam tak ada..coz u are universal one..u try to find the only one tobe ur wife..maybe..am i right?
J:wow..how'd u know?..u are very something..very understanding..
K:not really~ instinct kot..?
J:yela tu..K..bf xmara ke chat lame2 macam nih?..
(agak2 ape K jawab??)....

jeng je jeeenngggg.....hahahaha..cukup khusyuk korang bace kan...cukup2 lah sampai sini jer..okeh..orait..awek no.4 xdapat di kontect lagi..maybe dalam masa akan datang..kalau ade jodoh..kita berjumpa lagi..dengan kisah2..hidup J dengan rakan..awek..dan pencintanya..hahaha....sudah sampai masa dan ketikanya..waktu ketika..ketikanya.....dengan segala hormatnya J ingin mengundur diri..mohon maaf andai ada tersilap kata dan ketikanya....em..ketikanya...lagi....selamat tahun baru cina sekali lagi..jangan lupa pada yang esa..dan ingat lah orang yang tersayang...hehe..komen please..kalau ada cadangan..cadangkan saje oke..jangan malu2 lah..senang cte..hihi..sekian.

wassalamualaikum w.b.t..

yang benar,
udiejoe
-majulah blogger untuk negara~
woot woot

kredit to K,
thanks kerana suggest untuk meny'centre'kan ayat2 diblog ini..
semoga kmo dilimpahkan rahmat dan pekerti mulia :)



Wednesday, January 18, 2012

Episode 28 : i miss you :P

Assalamualaikum w.b.t ,

yep..bertemu lagi kita semua..bersama sama dalam rancangan sedetik bersama dr. J..pakar cinta..pakar pencari jodoh..pakar dalam perubatan tradisionalisasm..tu dia ..mai nk habaq ..kt ang..ceq suda abis exam ..hehe..sepintas lalu dan sejenak kalbu..sungguh tidak disangka begitu 'speedo' masa berlalu..cerita tentang kehidupan seharian akan disambung semula..selepas beberapa ketika putus akibat exam yang cute sangat datang menerjah ke gawang gol..pulak dah..kemudian dititiskan embun pagi untuk keheningan petang..setelah berhempas pulas menjawab exam..now..the story begins...hehe..

kita bermula dengan kisah awek ..atau kawan atau seangkatan dengannya tentang kehidupan J..yang sedang asyik mencari..dan mengkaji formula-formula beris'3 empat..yeah..mengkaji saja..bukan buat betol2 pun..silap hari bulan last sem nanti buat tesis tentang perkara tersebut..munkin kaH?..owh cuma masa yang akan menentukan segalanya..kih kih kih..orait..kisah perhubungan J dengan L..semalam i call you..you kata i miss koll..kenape ni L..tolong please..xpe lah..mungkin die bz..lepastu..main tekasilang kata pulak..
L: eh kenape you miss koll nih..
J:bukan la tu saje je la..nk hilang kan bende tu..
L: bende ape lak tu?..
J: bende tu la tu..ehem2..bhahaha
L:owh yke..rindu ker?..
J:owh..hehe..(wat te fish)..dah agak da..

okeh skit jer..xmo nak lame2 kang lelebih lak payah ..hehe..okeh..L cukup stakat tu yep..L da ade well beloved boy..xbleh nak kaco sangat..karang xpasal-pasal..boy die datang bawak cangkul..haha :D.. terkapai-kapai J melarikan diri..kih kih kih..sory L..gurawan asmara ..brhaha..

next story tentang M..huhu..so long ..so much burdon..so much pain..so much everything else to say lah..memey r..dilepas sayang..dipegang marah..aduh..aduh duh duh duh duhduh..macam lagu dangdut da..
xtahu..malu berkata ..nanana nanananana..(lupe lirik punye pasal)..tanya sama pokok....apa sebab goyang....
jawab angin yang goncang.....secalit lagu..untuk M..special daripada J..hehe..budjet romance tic la sangat..
hahaha...menggelabah...next..segelumit dialog yeah..
J:em..(panggilan utk M)..
M: ye b..knape..?
J:ouch..sory lame x contact..b ade keje skit..
M:yeke xpe la..skarang b ade kt johor kn?..
J:xla..skarang b ade kt bamboo river..ala sungai blakang umah em jugak kan..hehe
M:ish..orang serius die main-main pulak..

ooop..oppp..wooppss..cukup suda...terlajak perahu boleh diundur..terlajak kata..buruk padahnya..hehe..tu la tu..gurawan manja asmara menikam kalbu~~~ owww~ haha..cukup  la secalit madu untuk kisah J dan M..

next story mory howsey..F...oh F...yang cute..hehe..walaupun xade banyak sangat story..die si F memang sama..masih exam lagi hari ini..gudluck for your exam..F..F..F...F...F....aa...pun dah ade boyfie jugak..ramai plak tu..tapi katenye xde yang special la..cmner nk bwt..F kalau anda sedang membaca ini entry..J just nk bagi tahu yang J sentiasa ade..if you need any help okies.. :) J ibarat cahaya di celah-celah pokok..yang sentiasa ada..terpulang pada F untuk menerima atau tidak..hehe..
F:J...balik nanti skali dengan wan eyh?..
J:..xla..xdapat la nk balik ngan wan..die balik naik motor..tinggal la J sorang kt sni..
F: owh yeke..cian nye.. :P
J: erk..kenape nk teman kn ker?..
F:xde lah (^^^) (gambar ala2 jerung tengah gigit)..
J: ok.. fine..
F: :) k lah g tido!!nyte!!
J:nyte F..t8care ..gudluck study..miss you :P hehe
F:tc! thx!nice!! rindu slalu yer!

ok cukup..jom blah..next story..bhahaha...

at last but not least..W..huhu..w so adorable la you..hehe..xtaw nk kata apa..anyway you punye dressup lawa la arini..hehe.. :P.. malih nak panjang cerita..anda baca dialog ini..
J: wat gapo tu boh?
W: layan perasaan..u wt gp?
J:i tgh kemas beg..esok ade game..
W: uke t8care..game ape
J:game dota ..ok..utoo t8care :)

W pun sama..dah ada well beloved boy..hmm..untung la...untung la..untung la... -.-
nyway..life must go on..move forward J..go find somthing single and available! haha..
sebenarnya ada lagi gadis2..molek..cute kat luar tu yang J try..tetapi..the result is shameless...huhu what to do..life ain't that easy..gud luck W..M..F..L...see you next time..ok kawan dan pembaca sekalian..tahniah kerana anda telah baca blog ini..gud luck..and..have a nice day..

maju lah blogger demi bangsa,
yang benar,

J
(dr. ir. madya. prof. J)

Assalamualaikum w.b.t
sekian :)

Wednesday, January 11, 2012

Owh..friday last paper ?

Assalamualaikum w.b.t..

selamat tengahari..konichiwa..kepada..anda...pembaca pembaca sekalian alam..semesta yang comel-comel blaka...kito nok exam hok jumaat ne deh..klu bulih nok sumo rama rama..doa kn kawe bjayo..haha..kecek klate deh kito rinih..sabtu neh nk tubik dah...hahaha *baru belajar perkatae tubik..tubik tu keluar...kire tubik dari u nih lar..balik cuti sebule..haha..kawe xpanda oyak klate nih..roomate kawe aja..kalu ado silap kecek kt kawe eh..demo....hahaha...sronok kadang cakap klate nih..dulu roomate nogori sembilan..den pon jadi org nogori sembilan nia..lak aih..cakap nogori ni pokat2 nyo..hah..haha..dio kalo..nk kua umah dio..g ckp "den nk kua jap aih..ekau dok umah jago umah tu elok2..haaa...hahaha....pasni sape la plak roomate aku..masuk nih..dah boleh jadi translater dah aku..ckp pineng boleh skit2..ckp nogori boleh..cakap..klate..bulih blako boh..haha....



makin lama makin merapu..tapi tu la tu..hidup merantau penuh panca roba..so..guys..and gurl..please..doa kn yg te baik dari ladang...untuk den/kawe/cek/sayo hahaha...combo bahsa nogori..klate..kedah..kl..haha..mane lak datang org kl ckp sayo?..ha...tu kne tanye orang key el je lah..insyAllah..jumaat nih last..weih.. C PROGRAMMING LU TUNGGU !! jyEeaH..AreeBaa AreeEbbAa annDree AnndreE !! Sasau dipetang hari bersama Udie Joe...hahaha...menggelikan ketiak sendiri..bhaha..~ (=. =) *suara hati berkata..weih ko nk exam..lah *tampaq mau? brrrr..... ok ok..fine...monolog dalaman suda...so...pada sume..ingat lah orang yang tersayang..

Assalamualaikum w.b.t..

Majulah blogger untuk kesejahteraan Orang kito..

Sunday, December 18, 2011

malam2 futsal..memang layan...hohoho ~.~"

Assalamualaikum w.b.t..

aktiviti harini memang diluarjangkaan..sungguh pun terasa penat tetapi didalam terasa sayup-sayup, kedengaran angin bertiup kencang, menan dakan hari sudah malam..mukadimah ayat yang syahdu membutuhkan perasaan jauh di seloroh benak sanubari yang terpancar..haduih..huuppppff...fffuuuhh...pancit2..hehe..cukup cukup lah tu yer..hmm..penat nih..d macam kne lunyai..pagi ade larian merentas desa..macam la..pastu malam futsal...nseb baik dpt skor...hmmmpeh..esok xtaw la apw lagi nk kene hadap..asigmen oh asignment..tolong lah..permudah..huhuuh..letih den loni...nk g tgk buku..nok wt kjo...deh..k tata..slamat maju jaya..
majulah blogge untuk aspirasi anak anak muda..

Assalamualaikum w.b.t.. :)

Saturday, December 10, 2011

episode 27: diary seorang play2 to the b... ?

Assalamualaikum w.bt.

selamat pagi..ohaiyo..gozaimasu...(padahal da tgh ari nih haha..) minggu-minggu duk lepak bilik..adoi..serius lah wei..boredom of immortal..haha..tajuk arini yang xbleh blah tuh..xde makne nye diary2 play boi2 nih..haha..diary  boy yg diplayer kn ade la..hahaha...cite2 kisah2 J yang semakin mengarut nih dah menjadi rutin mingguan dah..boleh jadi macam..episode naruto yang kua tiap-tiap minggu dah...satanby  adoi...typo error je manjang nih ape de hal ngan penulis nih..hhaha..betulkan blek *stanby jer orait...hehe.. ":P emotikon pon macam har har har em...jad..hahaha..member aku itie aja ayat tuh..try ulang lagi skali ek..har har har em..jad...hahaa..nk makan plempang ke ape budak nih..aish..aeeish..orait go to stairway to haven...minggu depan test..asigmnent..submit riport lagi...adoi...pedih pun pedih..seronok pon sronok...ape lagi yang tinggal..enjoy je la...pe de hal..wat lek..sudah...(dalam ati tah ape la yg dikatekan agaknyer eh)..hehe..okkeh..sesi meraban..merapik..merapu dah lepas ...jom..kite layan kisah2 J disebalik alam yang fana dalam lubuk hati pujangga seorang penuntut patahnya sayap malam~~~~



woo woo...woo..wooo...haha..xhabis habis lah..suke sangat er..orait..kiasah..ermm..typo lagi..kiasah satu mamakkkkk klu boleh xnak sambal dal okeh??..hahaha..kisah J ..antara percintaan J dengan M dlu lah..memang sekian lama...ku menunggu...akhirnya...ter..**** mengenang kn kau..jiwang2..karat2 edisi rock kapak..melantun2..haha..M skrg dah makin maju dengan aktiviti nya..busy..memanjang..kadan kadang je ..reply klu J msg..maybe musim dah datang...

orait nesxt..lagi...xbleh blah btui...typo...typoo..macam siol...hahaha..asal typo skit nk melantun..jelas si penulis dalam mood tension...come on la..chill....-.-'' zzzzz.....lena jap...orait...sudah..sambung cerita..J ngan W pula..em..silent..tapi..still in contact la..boleh la sembang2 lagi...pastu kejap2 la..sekarang nih tengah mengajor encik J utuk speaking klate..ore klate kito oyk klate ja..demo wt gapo tu..male g pata..lepok2..+men futsal..okee bereh boh...hahaha..

seterusnya..kisah J ngan L...semalam..secara tiba2 x menentu..L datang..msg J..huhu..kenangan silam datang kembali...walaupun pahit..harus ditelan..dan kurelakannya...oooo... petik skit ayat salem..raja balada..haha...tapi L tetap maintain..hot2 chick lagi..cute2 gitu.. :) thx L sebab semuanya ohohoho..

ok sampai disitu jelah kisah2 J setakat yang ada nih..kita sambung dilain masa dan wktu dalam rancangan sepetang bersama J.....hehe :) bleh jadi pengacara majlis.. x?..mesti boleh jange kate x boleh..hahaha..
orait assalamualaikum w.b.t

Saturday, November 26, 2011

Episode 26 :pedih...a.k.a pain

Assalamualaikum w.b.t...

hari ni..x byk story...ok straight to the point...huhu..erm..kisah-kisah J ea..
ok first..J & W...hoho..sikit jer lah tak mahu lah banyak banyak sangat okeih..W masih waiting for J's blog???..what is this..hahaha..tak sangka ada jugak yang masih menghargai blog-blog  picisan macam nih erk..huhuhu..thx W..u're always be in J's hert..unbrake my hert..~ haha..

simple made easy..yeh..orait..go to the next chapter..kadang kadang speaking ni berterabur rabur boleh menjadikan semangat yang hilang datang semula yep..kawan kawan..orati..padahal orait..yeah typo error..maleh nk back space punye hal..buat buat la macam nk buat lawak..hahaha...ok ..J & M..still macam dulu...kawan..kawan...girl friend?? not yet to be lah...masih ada kosong lah..haha..tak boleh nak cepat sangat eh syg M :D hahaha J still kene pertimbangkan gadis-gadis lain diluar sana..hoho..sory ea M.. :P



next next to the next....oraito popo rito...haha..senang..J &...em..&..sape ek?...late ly nih tak banyak la gurl gurl yang approach J..so x banyak la story Gurl gurl len nih..tapi xpe..J akan terus cite mane yang igt je lah oke..erm..sape ek..haaahaa...J & F...F sekarang ini sedang sebuk dengan lab ripot nya...susah mau jumpa lah..haha...lagi..J&I..I adalah satu lagi gadis baru...meh tengok berapa lama dia boleh survive dalam blog Udiejoe inih..haha..orait tu jer la serbasedikit kisah kisah j..ok sory klu ade terkasar bahase..mintak maaf dari hujung rambut ke hujung kaki orait..geng..chayok2..ganbatte kudasai..love u oll..

Asslalamualaikum w.b.t